Za touto kávou stojí príbeh dvoch bratov, Karthicka a Gaudama Anbalaganovcov, ktorých vášňou je predstaviť svetu výnimočnosť rwandských špeciálnych káv. Mycí stanica Cyesha, ich najnovší prírastok, ťaží z unikátnych podmienok regiónu Nyamasheke – bohatej sopečnej pôdy a vysokej nadmorskej výšky dosahujúcej až 1800 metrov nad morom. Blízkosť majestátneho jazera Kivu a vánok, ktorý vanie cez okolité kopce, vytvárajú ideálne podmienky pre prirodzené sušenie kávových zŕn.
V Cyeshe sa kladie maximálny dôraz na kvalitu. Spracovávajú sa výlučne zrelé, červené kávové čerešne, ktoré prechádzajú prísnou kontrolou a náročným procesom triedenia a plavenia. Po rozpulpení nasleduje 12-hodinové predsušenie, premytie, opätovné triedenie a namáčanie. Záverečná fáza sušenia prebieha na špeciálnych stoloch, kde sa zrná ručne preberajú až do dosiahnutia optimálnej vlhkosti.
Buďte prvý, kto napíše hodnotenie.
Balenie 200g • chuťový profil: marhuľa, karamel, tmavá čokoláda
Balenie 500g • chuťový profil: mandle, karamel, červené ríbezle
Balenie 200g • chuťový profil: tabak, slaný karamel, lieskové orechy
Balenie 200g • chuťový profil: mandle, karamel, červené ríbezle • tmavé praženie
Balenie 1000g • chuťový profil: orechy, škorica, karamel
Balenie 200g • chuťový profil: vodný melón, limetka, malinový džem
Balenie 1000g • chuťový profil: tabak, slaný karamel, lieskové orechy
Balenie 500g • chuťový profil: tabak, lieskové orechy, horká čokoláda
Balenie 200g • chuťový profil: orechy, škorica, karamel • tmavé praženie
Balenie 200g • chuťový profil: Biele hrozno, med, kakao
Balenie 500g • chuťový profil: marhuľa, karamel, tmavá čokoláda
Balenie 1000g • chuťový profil: tabak, lieskové orechy, med
Balenie 500g • chuťový profil: tabak, slaný karamel, lieskové orechy
Balenie 200g • chuťový profil: tabak, lieskové orechy, med • tmavé praženie
Balenie 500g • chuťový profil: tabak, lieskové orechy, med
Balenie 1000g • chuťový profil: tabak, lieskové orechy, horká čokoláda
Balenie 500g • chuťový profil: orechy, škorica, karamel