Lintong, káva zo Sumatry, ktorá je často menej známa ako Mandehling a Gayo, má svoj názov podľa svojej domovskej štvrte Lintongnihuta. Oblasť sa nachádza juhozápadne od jazera Toba – jednej z najhlbších vnútrozemských vodných plôch na svete – a stúpa na náhornú plošinu, ktorá ponúka ideálne podmienky na pestovanie Arabiky. Giling Basah, tradičná sumatranská metóda spracovania kávy, zahŕňa lúpanie pergamenu zo zŕn pri obsahu vlhkosti približne 50 percent oproti 10 až 12 percentám vlhkosti, ktorá je bežná vo väčšine ostatných regiónov. Výsledkom je veľmi výrazný chuťový profil: plné telo, nízka kyslosť, korenisté, bylinkové a čokoládové chuťové tóny a bohatosť, ktorá pretrváva na zadnej strane podnebia. Triple-Picked Triple-Picked Grade 1 je (ako by sa dalo hádať) ručne triedený trikrát, aby vznikol veľmi konzistentný pohár, ktorý obsahuje iba dokonale zrelé ovocie. Vysokokvalitné lintongy sa odlišujú od ostatných sumatranských káv čistým pocitom v ústach a obzvlášť jasnou kyslosťou. V porovnaní s mandehlingmi majú Lintongy tendenciu mať stredne silné telo, pričom si stále zachovávajú tóny tmavej čokolády a sviežich pomarančov.
Vychutnajte si lahodnú kávu Sumatra Lintong a preneste sa do exotickej Indonézie!