Kvalitná pražená káva z Kolumbie: Prečo stojí za ochutnanie KOJI PINK LEMONADE? | Idylika

Neváhajte a záskajte viac! Pribalíme vám DARČEKY a UŠETRÍTE!  Akcia platí len do konca septembra.

Chcem darček :)

Váš košík.

Žiadne položky v košíku

Kvalitná káva z Kolumbie: Prečo stojí za ochutnanie KOJI PINK LEMONADE?

22. aug 2024 4 min

"Pripravení na kávotvornú mágiu? Predstavte si kávu, ktorá vás prenesie do záhrady plnej zelených jabĺk a ružových kvetov. To je práve Kolumbia Tolima Pink Bourbon, káva s nezvyčajnou chuťou. Vďaka inovatívnemu procesu fermentácie Koji získava táto káva jedinečný chuťový profil, ktorý vás nenechá chladnými. Pridajte k tomu nádych sviežich černíc a máte dokonalú kávovú idylku. Chcete si ju vychutnať aj vy? Veríme, že po tomto dúšku už nebudete chcieť inú kávu. A čo tak si ju pripraviť doma? Je to jednoduchšie, než si myslíte. Stačí vám kvalitný filter, origami, či ddripper alebo decanter, čerstvo pomletá káva a horúca voda. Verte mi, výsledok bude stáť za to. ☕

“Po tomto dúšku už nebudete chcieť inú kávu. A čo tak si ju pripraviť doma? Je to jednoduchšie, než si myslíte. Stačí vám kvalitný filter, čerstvo pomletá káva a horúca voda. Výsledok určite bude stáť za to."

 

Chcem ochutnať Koji Pink Lemonade!

 

Poďme sa pustiť do prípravy výborného filtra z našej výberovej kávy KOJI PINK LEMONADE s ORIGAMI! Recept, ktorý vám prezradíme, pripravujeme u nás v Idylike a samozrejme si ho môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Veríme, že aj tí, ktorí ho ešte neochutnali, si jeho chuť zamilujú :-) 

Potrebujete:

Rýchly postup:

  1. káva: 19 g
  2. mletie: 21 klikov (Comandante mlynček) 10,5 (Mahlkönig)
  3. voda: 78 °C
  4. 60 ml vody po dobu 30 sekúnd
  5. doliať do 120 ml do času 1 minúta
  6. doliať do 180 ml, nechať stiecť do 1:40 minúty
  7. doliať 30 ml a premiešať

Postup:

  1. Pomeľte kávu: Pomocou mlynčeka nameľte 19 g kávy na stredne hrubé mletie (21 klikov na Comandante, 10,5 na Mahlkönig). Ak nemáte mlynček, kávu vám pomelieme u nás.
  2. Pripravte filter: Vložte papierový filter do Origami dripperu a zalejte ho horúcou vodou. Nechajte vodu pretiecť a vylejte ju. Tento krok odstráni papierovú pachuť a pripraví filter na kávu.
  3. Zalejte kávu: Pomaly a krúživými pohybmi zalejte kávu 60 ml horúcej vody (78 °C). Tým zabezpečíte rovnomerné navlhčenie kávy.
  4. Počkajte na "kvitnutie": Káva začne jemne bublinkovať. Nechajte ju tak cca 30 sekúnd.
  5. Dolejte vodu: Dolievajte vodu, kým nedosiahnete celkový objem 120 ml. Nechajte postáť približne do 1 minúty. Celý proces extrakcie platí od prvého kontaktu vody s kávou.
  6. Opäť dolejte vodu: Dolejte vodu do celkového objemu 180 ml a nechajte kávu prekvapkať približne 1 minúty a 40 sekúnd.
  7. Dokončenie: Dolejte 30 ml a už len premiešajte.
  8. Vychutnajte si kávu: Hotovú kávu si nalejte do šálky a vychutnajte si jej jedinečnú chuť.

 

Ako zistíte, že ste kávu cez hario V60 pripravili správne? Po prekvapkaní vody nájdete na dne papierového filtra kávové zrná v rovine a v jednom celku. Po stranách papiera by mali zostať len nebadateľné malé čiastočky. Isto ste to zvládli ako náš barista a od teraz si už kávu budete pripravovať len takto :)))

Filtrovaná výberová káva je balzamom na dušu každého kávového fajnšmekra a aj pre nášho Mateja. Nám táto káva veľmi zachutila a veríme, že bude chutiť aj vám!

 

Nakúpte v e-shope: