Recept na filtovanú kávu s ovocnou bombou chutí? Skús Kolumbiu El Indio! Sladká marakuja, svieže pomaranče a jemné tóny bielych hrozien ťa očaria. Ideálna na ráno, osvieži a nakopne. | Idylika

Nepremeškajte našu akciu a zásobte sa JESENNÝM COMBO SETOM! Chutné sirupy nielen do kávy nesmú chýbať vo vašej kuchyni.  Super cena len do 31.10.2024.

Nakupovať :)

Váš košík.

Žiadne položky v košíku

Recept Kolumbia EL INDIO - káva, ktorú si zamilujete!

5. jún 2024 3 min

Hľadáš kávu, ktorá ťa nakopne a zároveň osvieži ako marakuja? Tak potom skús Kolumbiu El Indio! Táto paráda ťa očarí sladkou chuťou marakuje, sviežimi pomarančmi a jemným tónom bielych hrozien. Naviac si s ňou môžeš vychutnať aj dobrý pocit z podpory lokálnej komunity, pretože pochádza z farmy Planadas v Kolumbii, ktorý podporuje program El Indio. Je ideálna na ráno, keď potrebuješ nakopnúť a zároveň si dať niečo osviežujúce. Alebo si ju daj kedykoľvek počas dňa, keď máš chuť na ovocnú bombu plnú chuti. ☕

Chcem ochutnať El Indio!

 

Nehľadajte ďalej! Dozviete sa o dokonalom recepte na prípravu výberovej kávy KOLUMBIA EL INDIO s V60? Krok za krokom vám vysvetíme, ako si vychutnať šálku plnú chuti a arómy.

Potrebujete:

Rýchly postup:

  1. káva: 17,5 g
  2. mletie: 17 klikov (Comandante mlynček) 8,5 (Mahlkönig)
  3. voda: 79 °C
  4. 90 ml vody po dobu 35 sekúnd
  5. doliať do 180 ml do času 50 sekúnd
  6. doliať do 220 ml, nechať stiecť cca 2:30 min.

Postup:

  1. Výberovú zrnkovú kávu pomelte tesne pred začiatkom lúhovania. Na prípravu šálky kávy vám postačí približne 17,5 gramov kávy.
  2. Vložte papierový filter do prekvapkávača a prepláchnite ho horúcou vodou. Zbavíte filter tak „papierovej chuti“ a navyše ho zohrejete. Nezabudnite zo spodnej nádoby vyliať vodu :)
  3. Začnite pomaly krúživými pohybmi liať horúcu vodu, pokúste sa teplotu vody dodržať. Ak by bola príliš horúca, káva bude horká a prelúhovaná. Ak príliš studená, káva bude slabá a kyslá. Nelejte ju však po vrch, iba 90 ml vody.
  4. Jemne premiešajte kávu, aby sa všetky zrná rovnomerne navlhčili. Rýchlosť prisposôbte tak, aby ste nevyliali. 
  5. Po premiešaní nechajte približne 35 sekúnd „kvitnúť“. Tento čas počítajte už od prvého dotyku vody s kávou. Kvitnutie sa prejavuje jemným bublinkovaním, čím sa z kávy uvoľňuje nadbytočný oxid uhličitý, ktorý vzniká pri pražení. Vďaka tomu vyniknú v nápoji všetky chute.
  6. Po vykvitnutí dolejte krúživým pohybom do 180 ml vody do času 50 sekúnd. Dolejte do 220 ml a nechajte stiecť cca 2:30 min.
  7. Celá príprava by nemala trvať dlhšie ako 3 až 4 minúty.

 

Ako zistíte, že ste kávu cez hario V60 pripravili správne? Po prekvapkaní všetkej vody nájdete na dne papierového filtra kávové zrná v rovine a v jednom celku. Po stranách papiera by mali zostať len nebadateľné malé čiastočky.

Tipy:

  • Pre dosiahnutie najlepších výsledkov používajte čerstvo praženú kávu a kvalitnú vodu.
  • Experimentujte s hrubosťou mletia a časom lúhovania, aby ste našli chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.
  • Vychutnajte si hneď po prekvapkaní, kým je káva čerstvá a plná chuti!
 

Pripravte si vašu šálku filtrovanej kávy s úsmevom na tvári!

 

Nakúpte v e-shope: