Recept na lahodnú filtrovanú kávu Malawi Pamwamba s ORIGAMI. Ovocná explózia sladkosti ringloty, sviežosti červeného pomaranča a jemnej vône jazmínu. Vyskúšajte a presvedčte sa sami! | Idylika

Nepremeškajte našu akciu a zásobte sa JESENNÝM COMBO SETOM! Chutné sirupy nielen do kávy nesmú chýbať vo vašej kuchyni.  Super cena len do 31.10.2024.

Nakupovať :)

Váš košík.

Žiadne položky v košíku

Recept Malawi Pamwamba: Ovocná senzácia v šálke s V60

29. máj 2024 3 min

Hľadáte tú správnu čerstvo praženú kávu, ktorá vás ráno nakopne a zároveň poteší vaše chuťové poháriky? Vyskúšajte náš recept na filter z Malawi Pamwamba a pripravte sa na ovocnú exploziu! Táto káva z Malawi vás očarí sladkosťou, sviežosťou a jemnou vôňou. V recepte sa dozviete, ako si jednoducho pripraviť kávu ako z kaviarne.

Prečo Malawi Pamwamba?

Vysoko v nadmorskej výške 920 – 1 100 metrov nad morom sa rodí výnimočná káva s bohatou ovocnou chuťou a jemným nádychom kyslosti. Táto káva vás prekvapí sladkou príchuťou ringloty, sviežim tónom červeného pomaranča a delikátnou vôňou jazmínu. Ideálna na prípravu v origami drippery, ktorý zaručí čistú a vyváženú chuť bez nepríjemnej horkosti. Objavte výnimočný zážitok z kávy, ktorý poteší vaše zmysly a zanechá nezabudnuteľný dojem.

Chcem ochutnať Malawi Pamwamba

Filtrovanú kávu si pripravíte celkom jednoducho. My vám prinášame recept ako na to a ako chutí nám, aj našim zákazníkom. Výberová káva Malawi Pamwamba s Origami dripperom bude vašim parťákom každý deň. 

Potrebujete:

Rýchly postup:

  1. káva: 18 g
  2. mletie: 15 klikov (Comandante mlynček) 7,5 (Mahlkönig)
  3. voda: 79 °C
  4. 100 ml vody po dobu 40 sekúnd
  5. doliať do 150 ml, nechať do času 1:10 minúty
  6. doliať do 220 ml, nechť stiecť cca 2:30 minúty

Príprava:

  1. Pomelte kávu: Ak nemáte už pomletú kávu, pomelte si ju tesne pred zalievaním na danú hrúbku (15 klikov na mlynčeku Comandante). Na jednu šálku kávy vám postačí 18 g mletej kávy.
  2. Pripravte Origami: Vložte papierový filter do Origami a prelejte ho horúcou vodou, aby ste sa zbavili papierovej chuti. Preliatu vodu nezabudnite vyliať.
  3. Namočte kávu: Pomaly krúživými pohybmi začnite liať horúcu vodu na kávu. Najprv nalievajte len 100 ml vody, aby ste kávu namočili a nechali ju "kvitnúť" 40 sekúnd.
  4. Dokončite zalievanie: Po 40 sekundách kvitnutia dolejte krúživými pohybmi zvyšných 150 ml vody do 1 minúty a 10 sekúnd. Potom už len dolejte do 220 ml vody. Nechajte kávu prekvapkávať cca 2 minúty a 30 sekúnd.
  5. Vychutnajte si! Správne pripravená káva cez Origami bude mať čistú a vyváženú chuť bez horkosti. 

Tipy:

  • Pre dosiahnutie ideálnej chuti používajte čerstvo praženú kávu a kvalitnú vodu.
  • Experimentujte s hrúbkou mletia a teplotou vody, aby ste našli chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.
  • Nalejte vodu pomaly a rovnomerne, aby ste dosiahli optimálnu extrakciu chuti.
  • Vychutnajte si čerstvo pripravenú kávu.

 

Dodržiavaním týchto jednoduchých krokov si s ľahkosťou pripravíte lahodnú šálku filtrovanej kávy, ktorá poteší vás aj vašich priateľov.

 

Nakúpte v e-shope: