Hľadáte tú správnu čerstvo praženú kávu, ktorá vás ráno nakopne a zároveň poteší vaše chuťové poháriky? Vyskúšajte náš recept na filter z Malawi Pamwamba a pripravte sa na ovocnú exploziu! Táto káva z Malawi vás očarí sladkosťou, sviežosťou a jemnou vôňou. V recepte sa dozviete, ako si jednoducho pripraviť kávu ako z kaviarne.
Prečo Malawi Pamwamba?
Vysoko v nadmorskej výške 920 – 1 100 metrov nad morom sa rodí výnimočná káva s bohatou ovocnou chuťou a jemným nádychom kyslosti. Táto káva vás prekvapí sladkou príchuťou ringloty, sviežim tónom červeného pomaranča a delikátnou vôňou jazmínu. Ideálna na prípravu v origami drippery, ktorý zaručí čistú a vyváženú chuť bez nepríjemnej horkosti. Objavte výnimočný zážitok z kávy, ktorý poteší vaše zmysly a zanechá nezabudnuteľný dojem.
Chcem ochutnať Malawi Pamwamba
Filtrovanú kávu si pripravíte celkom jednoducho. My vám prinášame recept ako na to a ako chutí nám, aj našim zákazníkom. Výberová káva Malawi Pamwamba s Origami dripperom bude vašim parťákom každý deň.
Potrebujete:
- stopky
- váhu (Timemore Black Mirror Basic Plus - už so zabudovanými stopkami)
- rýchlovarnú kanvicu
- mlynček na kávu
- papierový filter V60
- výberovú kávu MALAWI PAMWAMBA
- lyžičku
- ak nepoužijete Origami dripper, môžete si prichystať dripper V 60, hrnček alebo inú nádobu, do ktorej káva prekvapká
Rýchly postup:
- káva: 18 g
- mletie: 15 klikov (Comandante mlynček) 7,5 (Mahlkönig)
- voda: 79 °C
- 100 ml vody po dobu 40 sekúnd
- doliať do 150 ml, nechať do času 1:10 minúty
- doliať do 220 ml, nechť stiecť cca 2:30 minúty
Príprava:
- Pomelte kávu: Ak nemáte už pomletú kávu, pomelte si ju tesne pred zalievaním na danú hrúbku (15 klikov na mlynčeku Comandante). Na jednu šálku kávy vám postačí 18 g mletej kávy.
- Pripravte Origami: Vložte papierový filter do Origami a prelejte ho horúcou vodou, aby ste sa zbavili papierovej chuti. Preliatu vodu nezabudnite vyliať.
- Namočte kávu: Pomaly krúživými pohybmi začnite liať horúcu vodu na kávu. Najprv nalievajte len 100 ml vody, aby ste kávu namočili a nechali ju "kvitnúť" 40 sekúnd.
- Dokončite zalievanie: Po 40 sekundách kvitnutia dolejte krúživými pohybmi zvyšných 150 ml vody do 1 minúty a 10 sekúnd. Potom už len dolejte do 220 ml vody. Nechajte kávu prekvapkávať cca 2 minúty a 30 sekúnd.
- Vychutnajte si! Správne pripravená káva cez Origami bude mať čistú a vyváženú chuť bez horkosti.
Tipy:
- Pre dosiahnutie ideálnej chuti používajte čerstvo praženú kávu a kvalitnú vodu.
- Experimentujte s hrúbkou mletia a teplotou vody, aby ste našli chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.
- Nalejte vodu pomaly a rovnomerne, aby ste dosiahli optimálnu extrakciu chuti.
- Vychutnajte si čerstvo pripravenú kávu.
Dodržiavaním týchto jednoduchých krokov si s ľahkosťou pripravíte lahodnú šálku filtrovanej kávy, ktorá poteší vás aj vašich priateľov.