Finca San Jose je farma s rozlohou 46 hektárov v Jinotege v nadmorskej výške 1250-1400 m, ktorú vlastní rodina Mierischovcov. Nachádza sa vedľa ich farmy v San Jose. Na tejto farme je vysadených niekoľko odrôd vrátane: Javanica, Yellow Pacamara, Gesha, Yellow Pacas, Red Catuai.
Chuťový profil:
- Papaya, jazmínové kvety, mliečna čokoláda
Vlastnosti:
- Region/farma: Jinotega
- Single origin: Nicaragua
- Nadmorská výška: 1,250-1,400 m.n.m.
- Spracovanie: Anaerobic
- Odroda: Javanica
- Praženie: Svetlé praženie
- Príprava: Filter
Balenie: 200g
Táto káva bola spracovaná metódou, ktorú vyvinul Fincas Mierisch s názvom cold Anaerob Natural. Fincas Mierisch bol jedným z priekopníkov v anaeróbnej fermentácii s kávou. Najlepšie výsledky dosiahli pri 48- až 60-hodinovej fermentácii pri nízkych teplotách. Čerešne sa umiestnia do utesnených nádrží, ktoré sa umiestnia do klimatizovanej miestnosti udržiavanej pod 10 °C/50 °F. Po krátkej fermentácii sa čerešne sušia na vyvýšených sitách. Táto metóda umožňuje, aby bol charakter odrody stále zreteľne viditeľný, pričom dodáva sirupovitý pocit v ústach a tóny jazmínových kvetov.
San Jose Anaerobic, 100% Arabic