Pink Borbon Punch je oslavou inovácií a vytrvalosti rodiny Bayterovcov. Farma El Vergel sa nachádza v regióne Tolima a bola založená v roku 1995. Pôvodne sa venovali avokádu, ale po roku 2006 prešli na pestovanie kávy. S príchodom odrody Pink Borbon a inovatívnym prístupom k spracovaniu sa farma pod vedením Marthy Montenegro, Eliasa a Shadyho stala svetovým pojmom v experimentálnej káve. Ich cieľom je spájať technologickú mágiu s kávovou vášňou.
Proces zrodenia "PUNCH" chuti
Kľúčom k jedinečnému chuťovému profilu, ktorý pripomína vyvážený ovocný punč, je precízne Natural Anaerobic spracovanie.
-
Predfermentácia (12 hodín): Zberané čerešne prechádzajú 12-hodinovou predfermentáciou v plastových nádržiach, čo je kľúčové pre rozvoj bohatých, ovocných chutí.
-
Anaeróbna fermentácia (24 hodín): Čerešne odrody Pink Borbon sú následne uzavreté v nádržiach bez kyslíka, kde toto anaeróbne prostredie umocňuje hlbšie a komplexnejšie tóny, s výsledným profilom, v ktorom cítiť slivkový džem, broskyňu a višňu.
Po fermentácii sa káva suší najprv 4 dni v mechanickom sile a následne 20 dní na slnku na vyvýšených afrických posteliach. Posledným krokom je 30-dňová stabilizácia vo vreckách GrainPro, ktorá umožní chutiam dozrieť a dokonale harmonizovať. Kávovníky Pink Bourbon rastú v nadmorskej výške 1500 metrov, kde sopečná pôda dodáva zrnám ich charakteristickú sladkosť a komplexnosť, ktorá je ideálna pre filtrovanú prípravu.