Pampojila je káva, ktorá rozpráva príbeh o odhodlaní, obnove a spojení s bohatou guatemalskou prírodou. Pochádza z krásnej vysokohorskej oblasti Solola, neďaleko úchvatného jazera Atitlán a troch majestátnych sopiek. Práve tu, na farme Pampojila, ktorá bola založená v polovici 19. storočia a dnes ju s vášňou vedie rodina Herrerovcov, sa rodí táto výnimočná káva. Po búrke Agatha v roku 2012, ktorá zničila farmu, sa Alex Herrera s neskutočnou húževnatosťou pustil do obnovy. Nielenže opäť naštartoval produkciu, ale vrátil prácu stovke rodín a prebudil v sebe novú víziu pre kávu ako regionálny poklad.
Kávovníky odrody Caturra rastú v nadmorskej výške 1500 – 1700 metrov na bohatej sopečnej pôde, ktorá je kľúčová pre ich jedinečný chuťový profil. Pestovanie prebieha pod regulovaným tieňom špeciálnych stromov Chalúm, ktoré prirodzene obohacujú pôdu o živiny. Zberajú sa len dokonale zrelé čerešne, ktoré sa po precíznom triedení sušia na slnku v „spacích vakoch" a následne v tieni, aby dosiahli optimálnu vlhkosť pre uskladnenie.